vineri, 21 aprilie 2017

Alimente bogate in potasiu

Cauti alimente bogate in potasiu? Descopera mai jos alimente ce contin potasiu, necesar in alimentatia oricarei persoane, indiferent de varsta pe care o are. 


Bananele pot creşte capacitatea de concentrare şi de atenţie datorită cantităţii mari de potasiu. O banana are in jur de 422 de miligrame de potasiu, cam 11% din cantitatea zilnica de care are nevoie un adult. 

Cartofii - mananca un cartof mediu copt si vei beneficia de 751 mg de potasiu. Un cartof mediu are 542 mg de potasiu si este plin de betacaroten, un antioxidant foarte puternic.

Descopera beneficii miere de manuka pentru imunitatea copilului tau!

Legume cu frunze verzi - O cana de sfecla are 961 de miligrame de potasiu, mai mult decat dublu fata de o banana. Spanacul are 839 mg de potasiu in aceeasi cantitate, iar fasolea verde are 1.300 mg.

Fasolea - Sunt multe varietati de fasole si toate sunt bogate in potasiu, inclusiv fasolea alba, care are 707 mg de potasiu la o cana. Lintea are 731 de mg.

Dovlecii - O cana plina de dovleac are 582 mg de potasiu, plus multa vitamina A si omega 3.

Iaurtul - Un pahar de iaurt are 521 mg de potasiu. Trebuie doar sa ai grija ca acesta sa fie simplu, fara fructe sau zahar adaugat.0 comentarii:

Trimiteți un comentariu