sâmbătă, 30 mai 2020

Beneficii caise

Afla beneficii caise! Vezi originile caiselor si cum pot influenta aceste fructe sanatatea ta intr-u nod pozitiv. Sunt foarte bogate in vitamina A, care ajuta ochii si pielea. Vitamina A, un antioxidant puternic, contracareaza radicalii liberi protejand celulele si tesuturile. 




Caisele sunt foarte nutritive, sunt pline de antioxidanti, minerale si fibre. Cantitatea mare de beta-caroten ridica acest fruct in topul celor mai sanatoase fructe, acesta ajutand la neoxidarea colesterolului LDL, proces care ajuta in prevenirea bolilor de inima. 

Vezi beneficii miere de manuka originala!

Zilnic se consuma jumatate de kilogram – un kilogram de caise, in mai multe reprize, cu aproximativ 30 de minute inaintea meselor principale. Se mananca fructele bine spalate, din care s-au indepartat toate partile stricate sau intrate in fermentatie (pentru a evita deranjamentele gastro-intestinale). O cura cu caise dureaza minimum 14 zile si maximum o luna si jumatate, dar de cele mai multe ori este limitata de timpul in care gasim aceste fructe proaspete, care nu este mai mare de opt saptamani. 

Printre beneficiile pentru sanatate ale caiselor se numara abilitatea de a trata indigestia, constipatia, durerile de urechi, febra, bolile de piele, cancerul si anemia. Uleiul de caise este folosit pentru tratarea ranilor si a muschilor tensionati. Caisa este considerata foarte benefica si pentru ingrijirea pielii, in special pentru femei. De aceea, o poti gasi in produsele cosmetice. De asemenea, caisele imbunatatesc sanatatea inimii, reduc colesterolul, previn deteriorarea vederii, ajuta la pierderea in greutate, trateaza afectiunile respiratorii, intaresc oasele si mentin echilibrul electrolitic din corp.

Caisele se pot consuma proaspete sau uscate. De asemenea, se folosesc intr-o mare varietate de sucuri, gemuri, nectaruri si dulceturi. Din samburii de caisa se obtine un ulei folosit pentru ingrijirea pielii.

Beneficiile pentru sanatate ale caiselor

Constipatia: fiind bogate in fibre, caisele sunt bune pentru tranzitul intestinal. Sunt deseori recomandate pacientilor care sufera in mod regulat de constipatie, datorita proprietatilor lor laxative. Fibrele dau consistenta scaunului si faciliteaza tranzitul acestuia prin intestine, pana la excretia sa din corp. Fibrele stimuleaza sucurile digestive si asimilarea nutrientilor si descompun alimentele pentru o procesare mai usoara. In plus, fibrele activeaza miscarea peristaltica a tractului digestiv si acele miscari usoare care ajuta tranzitul intestinal sa devina regulat.

Sanatatea oaselor: Caisele contin cantitati semnificative sau moderate din toate mineralele necesare pentru dezvoltarea oaselor. Calciu, fosfor, mangan, fier si cupru contribuie toate la dezvoltarea materiei osoase. De aceea, consumul de caise poate asigura cresterea si dezvoltarea sanatoasa a oaselor, precum si prevenirea afectiunilor asociate cu varsta, cum ar fi osteoporoza.

Sanatatea inimii: Caisele pot proteja inima de multe boli, inclusiv de arterioscleroza, atac de cord si accident vascular. Cantitatea mare de vitamina C, precum si potasiul si fibrele alimentare contribuie la sanatatea cardiovasculara. Vitamina C protejeaza inima de radicalii liberi, potasiu reduce tensiunea relaxand arterele, iar fibrele curata peretii vaselor sanguine si ai arterelor de colesterol, reducand presiunea exercitata asupra inimii. Toate acestea combinate fac din caisa un fruct ideal pentru mentinerea sanatatii cardiace.

Nivelul lichidelor si metabolismul: Lichidele din corp depind in principal de doua minerale, potasiu si sodiu. Cantitatea insemnata de potasiu din caise a fost asociata cu un echilibru sanatos de lichide in corp, asigurand mentinerea energiei si distribuirea acesteia in mod omogen si adecvat catre organele si muchii din corp. Echilibrul electrolitilor asigura un nivel adecvat de energie, reduce crampele si mentine o buna distributie de sange in intreg corpul.

Durerile de urechi: Uleiul de caise este bun pentru durerile de urechi, desi mecanismul prin care se obtine acest efect este inca studiat. Se pun cateva picaturi in canalul urechii pentru un efect rapid. Oamenii de stiinta presupun ca are legatura cu materialul antioxidant pe care il contine uleiul de caisa.

Febra: Sucul de caise este deseori dat pacientilor cu febra, pentru ca furnizeaza vitaminele, mineralele, caloriile si apa necesare pentru corp, asigurand in acelasi timp si detoxifierea diferitelor sisteme si organe. In unele cazuri s-au folosit caise gatite la abur pentru a elimina febra. Caisele sunt, astfel, o substanta calmanta si anti inflamatorie care influenteaza temperatura corpului si celor care nu sunt bolnavi. De asemenea, poate reduce inflamatia in alte parti ale corpului, ceea ce poate ajuta suferinzii de artrita sau de guta.

Tulburari ale pielii: Uleiul de caisa este foarte bun pentru ingrijirea pielii. Este usor absorbit de piele si nu lasa pielea uleioasa dupa aplicare. Caisele nu sunt bune doar pentru a da pielii un aspect luminos si neted; ajuta si la tratarea unor boli de piele precum eczema, mancarimile, scabia si o serie de iritatii cutanate. Acest lucru se datoreaza in special compusilor antioxidanti prezenti in caise. Pe langa faptul ca fructul contine o doza importanta de vitamina A (60% din doza zilnica recomandata), vitamina asociata cu o piele mai sanatoasa, antioxidantii din caisa protejeaza tenul de efectul radicalilor liberi, care duc la deteriorarea pielii si la imbatranirea prematura.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu